Tantra Yoga bij TantraFlow

 


Tantra Yoga

Tantra Yoga is een vorm van duo yoga waarbij de ontvanger door de gever, door rustige bewegingen, naar verschillende houdingen wordt geleidt. De ontvanger krijgt hierdoor de mogelijkheid zijn lichaam te observeren en te voelen en eventuele veranderingen te ervaren. Door de opbouw van verschillende houdingen wordt de energiestroom in de meridianen gestimuleerd en zal de ontvanger zich meer in contact met zichzelf gaan voelen.

Omdat de oefeningen met gesloten ogen en in stilte worden uitgevoerd heeft deze vorm van yoga tevens een meditatief karakter. Door elkaar te vertrouwen en de verbinding met elkaar aan te gaan ervaart de ontvanger een totale ontspanning en “egoloosheid”.
Tantra Yoga kan in zijn geheel als sessie worden gegeven of deel uitmaken van een Tantramassage.

Het principe van Tantra Yoga is dat we allemaal gelijk zijn, daarom zijn tijdens de Yoga sessie gever en ontvanger beiden ontkleed. Mocht je je hier nog niet vertrouwd mee voelen, dan ben je vrij om je grens aan te geven. In dit verband is het belangrijk te vermelden dat uiterlijk, leeftijd en/of eventuele beperkingen bij ons geen enkele rol spelen.

 
TantraFlow - Tantra Yoga
© Tantra Flow 2014